تحولات منطقه

از سال ۲۰۱۳ زمانی که آمریکا برای اولین بار تصمیم به مداخله در جنگ سوریه گرفت، کماندوهای دیده‌بانی نیروی هوایی این کشور، ۳۰۰ نقطه مناسب در خاورمیانه را برای بنای پایگاهی در راه کمک به این هدف آمریکا در سوریه شناسایی کردند.

زمان مطالعه: ۱ دقیقه

از سال ۲۰۱۳ زمانی که آمریکا برای اولین بار تصمیم به مداخله در جنگ سوریه گرفت، کماندوهای دیده‌بانی نیروی هوایی این کشور، ۳۰۰ نقطه مناسب در خاورمیانه را برای بنای پایگاهی در راه کمک به این هدف آمریکا در سوریه شناسایی کردند.

از آن زمان پنتاگون، در کشورهای عراق، اردن و سوریه پایگاه های جدیدی را احداث کرده و یا پایگاه‌های قبلی خود را گسترش داده است. اکنون ما شاهد ظهور دو پایگاه جدید، یکی در اردن در نزدیکی مرز سوریه و دیگری با فاصله کمی از آن در جنوب سوریه هستیم. هر دوی این پایگاه‌های هوایی قابلیت پشتیبانی از پهباد، هلیکوپتر و عملیات ویژه هوایی را دارا هستند.

هفته قبل، یک حساب توئیتری که خود را رسانه‌ای مستقل معرفی کرد، عکس‌های ماهواره‌ای را منتشر کرد که چیزی شبیه به یک پایگاه هوایی را در جنوب سوریه جایی که مرز این کشور با عراق و اردن تلاقی می‌کند، نشان می‌داد. سیستم نقشه ماهواره‌ای ویکیمپیا که عکس‌های خود را از آژانس عکس‌برداری دولتی فرانسه، ایرباس و دیجیتال‌گلوب دریافت می‌کند، در عکس‌های ابتدای سال ۲۰۱۷ خود، وجود چنین مناطقی را نشان نمی‌دهد که این خود نشان‌دهنده آن است که این پایگاه در همین ماه‌های اخیر ساخته شده است.

حدود یک سال قبل از ساخته شدن پایگاه هوایی در بیابان سوریه، آمریکا با جدیت مشغول توسعه پایگاه نظامی خود در اردن و اضافه کردن یک پایگاه مجزای مخصوص پهبادها در شمال شرق این کشور بود، که آن نیز فاصله چندانی با مرزهایی که در بالا صحبت از آن شد ندارد. به جز این، اردن میزبان پایگاه پهبادی دیگری از آمریکا در پایگاه هوایی خود به نام «موفق سالتی» در ۵۳ کیلومتری مرز سوریه است.

توسعه این پایگاه‌های آمریکایی، پنتاگون را قادر خواهد ساخت تا بتواند نقشه‌های خود را در مورد شیوه فرماندهی جدید عملیات ویژه خود که به SOCOM معروف است را توسعه دهد. شیوه‌ای که آمریکا در ۳۰۰ منطقه مشخص در خاورمیانه برای انجام عملیات خود بر آن تمرکز دارد و پایگاه‌های مخصوصی نیز در یمن، لبنان، عمان، قطر، کویت، بحرین و عربستان به همین منظور احداث کرده است.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.